Hybride BMW’s rijden voortaan ook elektrisch in Charleroi, Leuven en Namen.

Hybride BMW’s rijden voortaan ook elektrisch in Charleroi, Leuven en Namen.

Chauffeurs van een hybride BMW die Charleroi, Leuven of Namen binnenrijden, zien vanaf vandaag automatisch hun wagen overschakelen naar 100% elektrische aandrijving. Daarmee komt het aantal Belgische steden waar BMW via geofencing een eDrive zone activeerde, op 10 te liggen.

‘Met de eDrive zones realiseren we een onmiddellijke impact op de luchtkwaliteit in de steden, met een technologie die vandaag beschikbaar is op bijna alle hybride modellen in ons gamma’, stelt CEO Eddy Haesendonck van BMW group Belux.

Wie veel gebruik maakt van lokaal emissievrij rijden in de BMW eDrive zones, wordt beloond via een puntensysteem en kan hierdoor via de MyBMW app zijn BMW Points inruilen voor gratis laadminuten. Dit zet de bestuurders aan om optimaal gebruik te maken van de elektrische aandrijving op plaatsen waar dit het grootste verschil maakt.

Deze technologie wordt al toegepast in Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Luik. Vanaf vandaag sluiten Charlerloi, Leuven en Namen zich hier bij aan, waardoor hybride BMW’s in 10 Belgische steden emissieloos gaan rijden.

De eDrive Zones staan standaard geactiveerd in de de huidige plug-in hybride versies van de BMW 3 Reeks Berline, BMW 3 Reeks Touring, de BMW 5 Reeks Berline en de BMW 5 Reeks Touring (productie vanaf juli 2020), de BMW 7 Reeks Berline, de BMW X3 (sinds augustus 2021) en de BMW X5.

De verschillende eDrive zones zijn afgebakend door ‘geofencing’: een combinatie van GPS-coördinaten op basis van grote bestaande ‘grenzen’ (rivieren, ringwegen, …), en omvatten altijd de binnenstad. Ze hebben een diameter van 10 tot 20 kilometer.

';