BMW Group Belux breidt BMW eDrive Zones technologie uit naar Luxemburg en wordt het nieuwste lid van het “Stroum beweegt" initiatief

BMW Group Belux breidt BMW eDrive Zones technologie uit naar Luxemburg en wordt het nieuwste lid van het “Stroum beweegt

Vanaf vandaag schakelen plug-in hybride BMW's automatisch over op de elektrische modus zodra ze de binnenstad van Luxemburg binnenrijden. BMW Group Belux steunt ook het "Stroum beweegt"-initiatief dat meer mobiliteit en elektrisch vervoer in Luxemburg bevordert.

BMW Group Belux draagt opnieuw bij tot de stimulering van elektromobiliteit door de BMW eDrive zones technologie in Luxemburg uit te breiden tot de nieuwste plug-in hybride motoren van de BMW 3, 5 en 7 Reeks, alsook de BMW X3 en X5.

BMW eDrive Zones zijn digitale diensten die het proces van overschakelen op elektrische energie automatiseren wanneer een BMW plug-in hybride een bepaald gebied in een stad binnenrijdt. De technologie wordt ook toegepast in zeven Belgische steden (Brussel, Antwerpen, Bergen, Brugge, Gent, Hasselt en Luik).

"Dankzij deze nieuwe technologie biedt BMW de Luxemburgse consument met plug-in hybride modellen het beste van twee werelden: uitsluitend elektrisch rijden in de stad waar dat het meeste verschil maakt, en een uiterst efficiënte verbrandingsmotor voor het afleggen van lange afstanden," verklaart Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux. "Het is een win-win situatie, vooral in deze periode van overgang naar elektromobiliteit," voegt hij eraan toe.

Om de ontwikkeling van de markt voor elektromobiliteit in Luxemburg actief te bevorderen, heeft BMW Group Belux zich ook aangesloten bij het initiatief "Stroum beweegt - Elektresch an d'Zukunft". De deelnemende partijen aan het initiatief komen samen om de ontwikkeling van de markt voor elektromobiliteit te ondersteunen en actief te bevorderen. Zij zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit een belangrijke en toekomstgerichte rol speelt en ook bijdraagt tot de vermindering van de plaatselijke uitstoot van luchtverontreiniging en lawaaihinder. Met hun deelname bevestigen zij hun vastbeslotenheid om hun krachten te bundelen teneinde de bestaande hinderpalen te overwinnen en de doelstellingen van het initiatief met voorbeeldige maatregelen en activiteiten te ondersteunen.

';